Силни ветрове разпалиха отново горските пожари край Атина

Продължава борбата с огнената стихия в Гърция в условията на големи горещини и сухо време. Силните ветрове разпалиха отново горските пожари северно от Атина. 

Мощни пожари продължават да опустошават Гърция и Турция (ВИДЕО)

През нощта огънят е унищожил покритите с дървета хълмове в Афиднес, на около 30 километра северно от гръцката столица. По-рано през вчерашния ден пожарникарите, подкрепени от самолети и хеликоптери, успяха да овладеят повечето огнища край Атина, но ветровете ги разпалиха отново. 

 

 

Продължава борбата с огнената стихия в Гърция (ВИДЕО)

Стихията се доближи и до магистралата, която свързва столицата със Северна Гърция. Продължава борбата с пожарите и на остров Евия.

 

"За съжаление най-лошото тепърва предстои и предстоящата нощ изглежда заплашителна. В петък очакваме силни западни ветрове в много райони на страната. Говорим за безпрецедентни условия след дни на горещи вълни, превърнали цялата страна в буре с барут. Моля ви да ограничите ненужните пътувания и да бъдете изключително бдителни. Ако получите заповед да се евакуирате, моля ви да се съобразите. Къщите могат да бъдат възстановени, а дърветата отново да бъдат засадени, но човешкият живот не може да бъде заменен", обяви министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис.