"Отидохме за златен медал и показахме, че можем", заяви олимпийската ни шампионка

"България е над всичко! Това мога да кажа. Продължавам напред и гоня световната титла". Това бяха първите думи на Ивет Горанова след завръщането й на родна земя след Олимпиадата в Токио, където завоюва титлата в дисциплината карате кумите при жените в категория до 55 килограма. 

СНИМКИ ОТ ДВУБОИТЕ И НАГРАЖДАВАНЕТО НА ИВЕТ ГОРАНОВА ВИЖТЕ ТУК

"След като видях радостта на хората, разбрах какво съм постигнала. Искам да поздравя всички българи и всички други медалисти. Вярвам, че до края на Олимпиадата, ще имаме поне още два медала", категорична беше Ивет. 

 

"Последния месец и половина силно вярвахме, че ще спечелим златото. Отидохме на Олимпиадата, за да спечелим именно златото. Друго не ни задоволяваше - нито бронз, нито сребро. За нас сребро или бронз не беше цел. Отидохме сигурни на 100 процента в победата и показахме, че можем", заяви олимпийската ни шампионка. 

ЗЛАТО ЗА БЪЛГАРИЯ: Каратистката Ивет Горанова стъпи на олимпийския връх (СНИМКИ+ВИДЕО)

По думите на треньора й Ангел Ленков Ивет е била като обсебена от победата. "Такъв боец се калява с много години труд и тренировки. Много постоянство и всеотдайност. Тя заслужено постигна тази победа", категоричен е той. 

ВСИЧКО ЗА ОЛИМПИАДАТА ЧЕТЕТЕ ТУК