Реката Ольо е излязла от коритото си близо до градчето Сонико

Северна Италия днес отново беше ударена от силни бури, а горски пожари продължават да бушуват в южната част на страната, предаде ДПА. В съобщение в Twitter на пожарната служба на Южен Тирол се казва, че има паднали дървета, а потоци са се превърнали в бурни порои.
Вчера вечерта служители от гражданска защита призоваха хората от общините Арнтал и Пфлерш да не напускат домовете си и да избягват придошлата вода.

В района северно от Щерцинг, близо до границата с Австрия, падна силна градушка и бушуваха силни ветрове. Метеорологичната служба на Южен Тирол отчете много силни валежи от около 86 литра на квадратен метър в рамките на 24 часа.

Бури се разразиха и над областите Венето, Фриули - Венеция Джулия, Ломбардия и Емилия - Романя. По данни на местните власти пожарните бригади са се отзовавали на 570 повиквания, свързани с времето. Реката Ольо е излязла от коритото си близо до градчето Сонико на около 100 километра северно от Бреша. Засега не се съобщава за пострадали хора при бурите.

Междувременно в Южна Италия продължават усилията за овладяване на горските пожари.
В Сицилия днес е в сила най-високото ниво на предупреждение за пожари, с изключение на една провинция в североизточната част на острова. Сушата, горещото време и силните ветрове продължават да подхранват пламъците в южната част на Италия.

Един човек загина, други двама са изчезнали при наводнения в Япония (ВИДЕО)

Противопожарни самолети продължават да действат на много места по големите средиземноморски острови, на Калабрия в южната част на страната и в областта Лацио, където е разположен Рим.

Туристи танцуваха на наводнения венециански площад "Сан Марко" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Властите съобщиха вчера, че службата за гражданска защита е получила повече от 1000 заявки за въздушно гасене на пожар от средата на юни.

Източник: БТА