Инцидентът е станал край Пазарджик

Тежък пътен инцидент взе жертва и затрудни движението на магистрала „Тракия” през целия ден. Рано тази сутрин в района Пазарджик турски тир внезапно напуска пътното платно. Влиза в канавката, последователно удря няколко бетонни колчета, разкъсва телената ограда и челно се блъска в билборд. След удара, металното съоръжение пада и затиска кабината.

В тира са пътували двама мъже. Шофьорът загива на място, а вторият водач е тежко ранен. Десетки пожарникари с помощта на кран започват операция по изваждането им.

„Около два часа рязахме кабината. Направихме всичко възможно,за да извадим живия човек. Доколкото разбрах кракът му е счупен на две места и беше затиснат отдолу под седалката. Затова отрязахме цялата кабина”, каза Динко Вълев.

Раненият шофьор беше откаран в болница в Пазарджик.

„Спасил го е фактът, че той не е се е намирал в предната част на кабината, а в задната”, заяви Мирослав Стоянов, говорител на ОД на МВР- Пазарджик.

Причините за инцидента се разследват. В късния следобед започна претоварване на стоката - 20 тона маслини, чиято крайна дестинация е Холандия.

Очаква се по-късно тази вечер магистралата да бъде напълно затворена, за да може тирът да бъде изтеглен от мястото на инцидента.

Цистерна и камион удариха лек автомобил в София (СНИМКИ)