Румен Бахов тръгна на проверка

Спешно кърпят дупките по столичните улици и булеварди. Десетки строителни бригади извършват текущи ремонти, за да подготвят пътищата за зимния сезон. Румен Бахов провери как текат ремонтите на бул. „Цветан Лазаров”. Той показа закърпена дупка, която е поръбена с битум.

Спешно кърпене на булеварди в София преди зимата

„Идеята е да не влиза вода във фугата между стария и новия асфалт, която да замръзва и да размръзва. Това се прави непосредствено след асфалтирането.  Когато се изреже участък и се оформи дупка, той се запълва още в същия ден. По технически причини това не винаги се случва”, обясни зам.-кметът на София д-р инж. Ангел Джоргов.

Той увери, че специалистите от столична община, районните администрации, фирмите и „Инвеститорски контрол” определят къде е най-наложително това да бъде направено. Джоргов обяви, че на част от отсечката по "Цар Иван Шишман" е положено временно асфалтиране и тя ще бъде пусната за движение.

Подробности гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.