Новото изискване ще влезе в сила от средата на декември

Франция иска гражданите да побързат със слагането на бустерна доза от ваксината срещу коронавирус. Нещо повече - за хората над 65-годишна възраст третата игла ще стане задължителна. Те ще трябва да докажат, че са получили подсилващата доза, за да получат здравните сертификати, необходими за ресторанти, влакове и редица други обществени места.

Новото изискване ще влезе в сила в средата на декември. След три седмици бустерните дози няма да се предлагат само на възрастни и болни. Те ще са налични за всички граждани в групата от 50 до 64 години.

"Първото ми послание е призив за отговорност към тези 6 милиона от вас, които още не са се ваксинирали. Направете го. Ваксинирайте се, за да се предпазите. Напомням отново, че за неваксинираните има 11 пъти по-висок шанс да влязат в болница с коронавируса или дори в интензивните отделения. Напомням ви, че милиарди хора по света вече се ваксинираха и имаме достатъчно информация. Ваксинирайте се, за да живеете нормално", призова президентът Еманюел Макрон.

 

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.