Място за почивка след завои изненадва водачите, смята той

Малко вероятно е пътят да е основната причина за катастрофата на АМ  "Струма", въпреки, че маркировка в този участък няма. Това каза в ефира на "Офанзива" бившият директор на ГДБОП Румен Миланов. По думите му въпросителните около инцидента са много. 

Няколко са версиите за трагедията на автомагистрала „Струма”

"Влизането към площадката за почивка на пътя става през чупка, а не през крива, която да подведе водача. Защо при една плавна траектория той не е успял да овладее автобуса? Дали са блокирали колелата, дали водачът не е бил в състояние да управлява превозното средство? Отговори на всичко това ще даде експертизата. Влизането в разделителната ивица обикновено е благоприятно и намалява инцидентите, но македонският автобус е имал нещастието да застане между двете огради", обясни той. 
Румен Миланов обърна внимание, че у нас изоставаме в поддържането и обзавеждането на пътната система. Спорна е и темата дали мантинела или бетонни прегради осигуряват по-добрата защита.

"При бетонните ограждения има леко връщане на автомобила като пинг-понг. Добре е използването на такива на мостове", коментира още бившият директор. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.