Ралф Рангник поема длъжността до края на сезона

Манчестър Юнайтед обяви назначаването на Ралф Рангник за временен мениджър до края на сезона, информира Gong.

Двете страни са се споразумели, че след този период Рангник ще продължи да работи като консултант в клуба още две години.

„Ралф е един от най-уважаваните треньори и новатори в европейския футбол. Той бе нашият кандидат номер едно за временен мениджър, отразявайки безценните му лидерски и технически умения. Всички в клуба очакват с нетърпение да работят с него през предстоящия сезон, а след това още две години в неговата консултантска роля", заяви футболният директор в клуба - Джон Мъртоу.

„Вълнувам се, че се присъединявам към Манчестър Юнайтед и съм се фокусирал върху това да направя сезона успешен за клуба. Отборът е пълен с таланти и има страхотен баланс между младост и опит. Всичките ми усилия през следващите шест месеца ще бъдат в това да помогна на тези играчи да разгърнат потенциала си, както индивидуално, така и като отбор", заяви самият Рангник.

 Най-вероятно Майкъл Карик ще води Юнайтед в предстоящия сблъсък с Арсенал, докато Рангник уреди работната си виза.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.