Според политика министрите трябва да са притеснени, когато отиват на парламентарен контрол

"Моделът на свръхконцентрация на власт не е добър, това провали ГЕРБ. В мандата на партията парламентът беше без никакво значение. Властта трябва да се върне в НС. Министрите трябва да са притеснени, когато идват на парламентарен контрол". Това каза в "Твоят ден" по NOVA NEWS Мартин Димитров от "Демократична България".

Той каза още, че би предложил "Демократична България" да не излъчва министри в бъдещия кабинет. "Ние трябва да сме коректив, това е полезната роля на коалицията", заяви Димитров.

Относно предстоящите зимни месеци той заяви, че хората трябва да бъдат спокойни, защото има средства за компенсации за високите цени на тока. 

"Външен дълг трябва да се вземе, което не е страшно, ако не се прекалява. Има конкретни мерки за подпомагане на бизнеса. 60/40 ще действа до края на пандемията. До момента съм доволен от това, което Кирил Петков свърши", коментира още Мартин Димитров.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.