Действията му са заснети от охранителна камера

Въоръжен с нож опита да ограби денонощен магазин в Пазарджик. Непознатият заплашил продавачката с кухненски нож и поискал наличната в касата сума, която към момента била около 3 хиляди лева. 

Нападнаха и ограбиха момче в автобус на спирка в София

„Мъжът влезе към 23 ч. Беше с медицинска маска и дори си купи вафла. Започна да ми задава въпроси за цената на определени стоки. Често казано ми изглеждаше неадекватен, но не очаквах подобно нещо да се случи. Попита ме къде е бирата и отиде към съответния щанд”, разказва продавачката Елена Апостолова.

По думите й малко след това нападателят се върнал, носейки чанта, от която извадил ножа. „Каза ми да не правя нищо. Аз бях доста уплашена, но все пак успях да натисна паник бутона”, разказва тя. И допълни, че мъжът заплашил и клиенти на магазина. 

"Едно момче влезе да си купи запалка. Той заплаши и него. Каза: "Само да си посмял да се обадиш на полицията". Дори се закни, че по-скоро от него щял да търси отмъщение, отколкото от мен", разказва Елена. Същото момче успява да сигнализира полицията. Пристигналите на мястото униформени задържали обирджията. Действията му и последвалият арест са заснети от охранителна камера.

"Оказа се, че този човек е с психични проблеми и най-вероятно няколко месеца, след като бъде задържан в социално заведение, ще бъде пуснат на свобода. Това е притеснително", коментира собственичката на търговския обект Надя Шомова.

Преди година от друг магазин на същата фирма въоръжен мъж задигна оборота от 650 лева и стекове цигари. Според собствениците криминални прояви като тези водят до отлив на служители.

Повече гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.