На места снежната покривка е близо метър

Извънредна ситуация е обявена в седем общини в Сърбия заради силния снеговалеж, съобщи сръбската държавна телевизия РТС. Това са общините Иваница, Лучани, Нова варош, Любовия, Крупан, Ариле, Баина баща. Много жители в различни области на страната и специално в района на Любовия, Крупан и Иваница са останали без електричество.

Опасност от лавини в Пирин, снежната покривка е над метър

Височината на снежната покривка в централна Сърбия достигна 50 см, а в планинските райони надхвърли един метър. По данни на метеоролозите снеговалежите в Сърбия са рекордни за страната за последните няколко години. Под тежестта на мокрия сняг паднаха дървета. Движението по пътищата е затруднено.

Села без ток и затворени пътища след обилните наводнения (ОБЗОР)

Директорът на сръбската електрическа компания Милорад Гърчич заяви на заседание на правителството, на което присъства и президентът Александър Вучич, че поема отговорността за проблемите в електроснабдяването през последните дни, предаде Танюг.

СЛЕД НАВОДНЕНИЯТА: Паднал мост изолира хора в рудоземското село Елховец

Гърчич отговори така на въпроса на Вучич осъзнава ли собствената си отговорност заради допуснатите пропуски, довели до това ползватели да останат без електричество.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Станимира Шикова
Източник: БТА