Каква е ситуацията в Неделино и Рудозем

Откъснати хора в една от махалите в село Елховец, Община Рудозем, заради паднал мост. Това заяви за "Твоят ден" кметът Румен Пехливанов. "Става дума за 10 човека, до които не може да се стигне с превозни средства. Днес ще се направи пешеходен мост", обясни Пехливанов. И допълни, че за час река Елховска е повишила нивото си с 1,5 м.

"Няма населени места без ток. Освен този паднал мост има и втори компрометиран. Наводнена е спортната зала в Рудозем, паднаха подпорни стени. Почвата се свлича на произволни места - на републиканската и общинската пътна мрежа", подчерта той.

Остава бедственото положение в части от Южна България (ВИДЕО+СНИМКИ)

На този фон в Неделино положението е овладяно и няма бедстващи хора или изолирани населени места. "Вали мокър сняг, а пътят Крайна - Неделино е наводнен. Скъсан е водопровод в село Изгрев. Има редица компрометирани пътища и проблеми с постройките", каза Боян Кехайов, кмет на Неделино.

По думите му ще бъде отправено искане за оценка на щетите до Геозащита-Перник за свлачищата в село Изгрев и Неделино, тъй като са в огромни размери и продължават. "В село Оградна имаме отнесени покриви на къщи", каза той.

Още по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.