По време на разговора Акар подчерта важността на оказването на подкрепа за безопасното пристигане на гражданските кораби

Министърът на отбраната на Турция Хулуси Акар обсъди днес в телефонен разговор с руския си колега Сергей Шойгу последните събития в раздираната от война Украйна, предават БГНЕС и Анадолска агенция.

По време на разговора Акар подчерта важността на оказването на подкрепа за безопасното пристигане на гражданските кораби, които чакат в руските пристанища, за да се отправят към Турция, и за отварянето на хуманитарен коридор за евакуация, съобщи турското Министерство на националната отбрана.

Макрон и Шолц ще разговарят в руския президент Владимир Путин

Акар подчерта също така необходимостта от спешно прекратяване на огъня в Украйна, за да се предотвратят по-нататъшни човешки жертви след повече от две седмици война.

Той повтори, че Турция се опитва да предостави всякакъв вид подкрепа за хуманитарна помощ и е готова да продължи да дава своя принос за гарантиране на мира в региона.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: