В Лисичанск има много разрушения, а по-голямата част от Северодонецк е в руски ръце

Руските военни и медии съобщават за големи успехи на фронта в Източна Украйна.
Според агенция ТАСС множество украински войници са се предали в плен в селището Метьолкине, източно от Северодонецк. Самият град все още не е напълно завладян.
Говорителят на руското военно министерство Игор Конашенков твърди, че няколко генерали и офицери от генералния щаб на украинската армия са били убити при ракетен удар по команден център в Днепропетровска област в Централна Украйна.

Украинските войски обаче имат успех в Запорожка област и твърдят, че са напреднали с 10 километра към окупирания град Мелитопол.

В Украйна забраниха руската музика

Украинските въоръжени сили съобщиха, че в хода на боевете в Донбас са отблъснали атаки на руските войски, които са се опитали да завземат южните подстъпи на градовете Лисичанск и Северодонецк.

В самия Лисичанск има много разрушения, а по-голямата част от Северодонецк е в руски ръце.
Двата града са последната опора на украинската власт в Луганска област. Завладяването на тази и съседната Донецка област е една от основните цели, които бяха обявени от Кремъл при започването на войната преди четири месеца.

Управителят на Луганска област Серхий Хайдай призна, че руските сили контролират основна част от Северодонецк, но не и целия град. 

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БНР