Причината са разбити улици в квартал „Бистрец”

Жителите на врачанския квартал „Бистрец” излязоха на протест заради разбити улици. Те се събраха пред сградата на Общината, за да изразят недоволството си от факта, че години наред асфалтът е разкопаван първо заради проект на Общината по водния цикъл за отточна канализация и сега на местното ВиК за полагане на тръби за питейна.

Снимка: Румяна Попова, NOVA

Последния пороен дъжд е влошил положението. От общо 25 улици на ремонт подлежат 12. На част от тях е започнал такъв, но с бетон, който хората не искат.

Опасна дупка на АМ „Тракия” застрашава живота на пътуващите (ВИДЕО)

Поради отсъствие на кмета с недоволните се срещнаха общински съветници от всички политически сили, представени в местния парламент. Протестиращите заявиха, че ще продължат да настояват за личен ангажимент на кмета и управителя на водоснабдителното дружество и гаранции от тях.

Снимка: Румяна Попова, NOVA

„Ако трябва, ще затваряме Е-79. Ако трябва, ще ходим и до София. Искам детето ми да диша чист въздух и да си играе нормално в квартала”, каза Цветко Иванов.

„Говорих с кмета. Той е поел ангажимент, че до края на годината всички улици ще бъдат асфалтирани. В момента се бетонират улици. Това няма да спре. Ще започнат и да се асфалтират”, заяви общинският съветник Борислав Банчев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.