Той определи като кризисен политически пиар акцията, която започна след зловещата катастрофа на "Черни връх"

Проверките на КАТ са лицемерие, те просто проверяват повече, не правят нищо извънредно. Шефът на Пътна полиция прави политическа чистка сред състава. Целият КАТ се тресе от скандали. Министърът не търси резултати, веднага си слага удобни хора. Това коментира за "Твоят ден" по NOVA NEWS Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

"Като че ли има пълен отказ от страна на политическата система да прекъсне една добре изградена хранителна верига, стояща като основа на ПТП-тата. Ако пътищата ни не са добри, ще загиваме, но никой не иска да се занимава с тях. Нямаме лаборатория, която да извърши проверка на качеството на пътищата. Държавните експерти 10 години отказват с експертите на Пътна безопасност. Политиците приемат като досадно служебно задължение пътната безопасност, казват "какво да направим като карат като луди?", посочи той.

Димитър Илиев: Подадох оставка, защото се чувствах като съучастник в безхаберието

Той определи като кризисен политически пиар акцията, която започна след зловещата катастрофа на "Черни връх". "Предупреждаваме, че е на лице лавинообразно нарастване на загиналите при пътни инциденти от 2020 г. На гърба на пътните полицаи политическото ръководство иска да получи индулгенция. Пътните полицаи са били същите както преди, не правят нищо извънредно, просто са им дали повече тестове за наркотици", заяви Милчев. 

Той коментира и напускането на Димитър Илиев от Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ като обясни, че е трябвало да води битката докрай, а не да се отказва.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.