За депутата не е проблем, че Антикорупционният закон е внесен от ПП

"До края на този парламент трябва да бъде избран нов председател на КЕВР". Това каза в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS депутатът Иван Димитров от ДБ. "Съответните процедури трябва да бъдат извървени по най-бързия начин", допълни той.

СЛЕД РЕШЕНИЕТО НА КС: Колко време ще остане на поста си шефът на КЕВР (ОБЗОР)

По думите му обстоятелството, че са допуснати грешки в самата процедура по избирането на Станислав Тодоров като шеф на КЕВР "наистина е проблем". "Но като човек, специалист и професионалист той е подходящ за отговорната дъжност, каквато е шеф на КЕВР. Не мисля, че като личност това е грешка", посочи Димитров. И още: 

"Цената за август на газа не е приета, но ние затова сме тук в парламента да задвижим процедурите и в крайна сметка да имаме КЕВР, който да може да се справи със ситуацията”.

Той коментира и Антикорупционни закон: „Законът за КПКОНПИ първоначално бе изготвен от ДБ, беше даже внасян в 46 НС. В настоящия парламамент след проведени разговори с колегите бе изготвен план, по който различни групи да работят по различни части на законопроекта. Това, че  е внесен от ПП, беше едно недоразумение, чисто техническо, но аз не мисля, че това е нещо, което да е проблем”.

ДБ са съгласни с кандидатурата на Бойко Рашков и ако тя стане, ще я подкрепят, добави депутатът.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала й във Vbox7.