След около 4 дни, в които БАБХ не обработваха товари, те вече работят

След около 4 дни, в които БАБХ не са обработвали товари на ГКПП "Капитан Андреево", служителите вече работят. Това обявиха на брифинг от контролния пункт служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и представители на агенцията и местната полиция.

На място има засилено присъствие на жандармерията. "Жандармерията върна трафика на ГКПП "Кап. Андреево", каза министър Демерджиев.

До влизането ѝ на пункта се е стигнало след конфликти между представители на фирмата, която е работила на пункта, и служители на БАБХ. "Има екипи на жандармерията  на пункта, за да поддържат обществения ред, тъй като между различни групи служители на дружества, на държавната агенция възникват периодични конфликти. Ние не може да си позволим тези конфликти да ескалират и да доведат до по-серизоно напрежение и до някакви последици", обясни Демерджиев. 

За естеството на конфликтите посочи: "Подадени са десетки жалби и от двете страни. Всяка от страните обвинява другата в различни противоправни действия, включително присъствие на многобройни лица от частно дружество, които респектират с присъствието си, заплашват физически служителите на БАБХ – това са част от сигналите".

Според представител на БАБХ служителите на агенцията не са обработвали товари около 4 дни, защото: "хората на тази фирма бяха заели всички работни площадки".

Съдът върна „Евролаб 2011“ като оператор по товарене на „Капитан Андреево“

Министърът е заварил още при встъпването си в длъжност проблема с хладилните камиони, които не са били обработвани ритмично. "От втори август се борим с проблема. Той ескалира около в петък, но в събота през нощта беше решен и резултатите в момента са изключително положителни”.

Напрежение е имало и сред шофьорите „Присъствието на жандармерията преустанови и това недоволство от страна на шофьорите", каза още Демерджиев. Той уточни, че сега вече камионите минават без затруднения, а Жандармерията ще остане на пункта, колкото е необходимо. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.