Той призна, че е имало напрежение сред структурите на БСП при реденето на листите

„Ние считаме, че на този етап без Русия не може. Но ако има други варианти, да, нека да ги пробваме”. Това каза в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS Борислав Гуцанов от БСП по повод газовите доставки у нас. „Ако стане така, че втечненият газ е по-изгоден, нека да взимаме втечнен газ. Ако успеем от някъде другаде да взимаме газ, нека той да бъде. Но нека това да е, което е най-доброто за страната ни”, допълни той.

По думите му не трябва да се казва, че един газ е оръжие на някого. „Ние трябва да гледаме себе си, икономиката на България, трябва да гледаме да осигурим комфорта на българските семейства”, посочи Гуцанов. Той подчерта, че за БСП основното е да се осигури топло на хората и да се продължи с развиването на икономиката напред.

Гуцанов, който е и председател на предизборния щаб на БСП, каза, че е нямало сериозни проблеми в структурите на партията при реденето на листите. „Че има от 31 изборни района определени напрежения – сега няма как да ви кажа, че всичко е перфектно и идеално. Но БСП бяхме първата партия, която направи водачите и подреди по един много добър начин листите си”, допълни той.

На въпрос какво прави в тях Цвета Галунова от „Възраждане” отговори: „Жената е припознала БСП пред "Възраждане" и тя е като гражданка квота на 4-та позиция във Велико Търново. Няма нищо лошо, млад човек, шахматист. Това, че тя вижда БСП, а не "Възрабждане" като перспектива, това говори само добро за БСП”.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала й във Vbox7.