Причините за избухването на пламъците се изясняват

Пожар, избухнал в караоке бар в южен Виетнам, уби 12 души. Други 11 посетители бяха ранени. Огънят е обхванал втория и третия етаж на четириетажната сграда във вторник вечерта, като затворил клиентите и служителите в капан, докато гъст дим изпълвал стълбището, съобщават държавните медии.

Мнозина се натъпкали на балкона, за да избягат от пламъците, които бързо се разраствали, тъй като обхванали дървения интериор, а други били принудени да скочат от сградата, се казва още в съобщенията.

Пожар в Калифорния унищожи близо 100 къщи, има пострадали (СНИМКИ)

Снимки показват как от бара, разположен в претъпкан жилищен квартал в град Туан Ан, северно от Хо Ши Мин, излизат кълба дим, докато пожарникари с кранове се опитват да потушат пожара.

Местните власти потвърдиха пред АФП, че 12 души са загинали, а 11 са ранени при пожара. "Спасителните екипи все още търсят жертви на мястото на инцидента. Причината за пожара не е установена и се разследва", заяви пред АФП Нгуен Тханх Там, ръководител на град Туан Ан.ю

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Станимира Шикова
Източник: БГНЕС