По думите му ПП не са съгласни НС да се управлява от образа на модела на ГЕРБ

Вчера бяха привикани нашите лидери от ДПС, за да се откажем от Спортната комисия, искаха да ни окажат натиск. Обяснението е, че има обаждане от по-високо ниво, от човек извън НС. Това каза Александър Дунчев от "Продължаваме промяната" за "Твоят ден".

Според него и ГЕРБ са искали същото като ДПС, следователно и те участват в т.нар. схема. "Вероятно има отношение към сигналите на Радостин Василев срещу спортния министър, а може и да става дума за недоволство от Президентството", предположи той. И увери, че ПП ще подкрепи правителство на ГЕРБ, ако имат обща визия по 16-те приоритета.

По думите му не става дума за заяждане, а за принципна позиция. "Не сме съгласни НС да се управлява от образа на модела на ГЕРБ. Цялата държава в един момент се управляваше от калинки и сламени човеци, създаваха се само схеми и злоупотреби. Този модел го възпроизвеждаме с работата на НС. Не може хора, участвали в схеми, да ни водят", посочи Дунчев.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.