Тя показва отношенията между деца и родители

Изложбата „Вътрешно небе” на унгарския фотограф Габор Мате проследява връзката между личностите на родителите и характерът на техните деца. Фотосите могат да се видят в галерия „Синтезис”. Произведения ще бъдат показани и в Унгарския културен институт „Лист”.

„Всичко започна през 2008 г., когато реших да се занимавам с темата за привързаността. Изследвах я в различни области, например, привързаността към религията или тази към етническите малцинства. Накрая реших да се спра на брака, защото смятам, че това е сферата, където хората могат да се почувстват в най-интимното си пространство”, разказа Мате.

Според него човешките взаимоотношения могат да се покажат най-добре чрез фотографията. „Всяка снимка съм направил след дълго интервю с персонажите, които показвам. Беше един много дълъг процес. Задавах почти еднакви въпроси на всички. Семейните двойки ги питах защо не са се развели досега и кое е това нещо, което ги задържа заедно”, допълни фотографът.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.