Сред тях са роднини на президента на САЩ Джо Байдън

Русия забрани на 200 американски граждани, включително роднини на президента на САЩ Джо Байдън, да влизат на нейна територия, заяви днес руското външно министерство, цитирано от ТАСС и Ройтерс. Според ведомството мярката е предприета на реципрочна основа, след като САЩ са наложили санкции срещу определени физически лица.

Киев обяви, че си е върнал 12 населени места в района на Херсон

Сред лицата, за които е въведена забрана да влизат в Русия, са двама братя и сестра на Байдън – Джеймс Брайън Байдън, Франсис Уилям Байдън и Валъри Байдън Оуенс, а също говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер, Пол Пелоси – съпругът на председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси, началникът на Европейското командване на армията на САЩ и главнокомандващ на обединените сили на НАТО в Европа генерал Кристофър Каволи, американската министърка на вътрешните работи Дебра Холанд и четирима заместник-министри на отбраната на САЩ.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА