Тя нямала представа, че родителите ѝ я издирват

Семейство от Форт Уърт, щата Тексас, се събра отново с дъщеря си, която е била отвлечена като бебе преди повече от пет десетилетия. 

Мелиса Хайсмит била само на 1 годинка и 10 месеца, когато през 1971 г. е отвлечена от своята детегледачка, предава Си Ен Ен.

Хайсмит - отгледана с името Мелани, живяла във Форт Уърт през по-голямата част от живота си. Тя нямала представа, че семейството ѝ я издирва, докато те не се свързали с нея чрез Facebook. Първоначално жената помислила, че това е някаква измама.

"Баща ми ми писа по месинджър и ми каза: "Знаеш ли, търся дъщеря си от 51 години", разказва Хайсмит пред KTVT. Родителите ѝ я открили благодарение на ДНК съвпадение с едно от другите им деца.

"Попитах жената, който ме отгледа: "Има ли нещо, което трябва да ми кажеш?". Тя потвърди, че аз съм бебето Мелиса", каза Хайсмит.

Така се стига до трогателната среща между Мелиса и истинските ѝ родители в събота. Те направили и официален ДНК тест.

"В момента, в който видяхме снимките ѝ, разбрахме за родилния ѝ белег и осъзнахме, че "рожденият" ѝ ден е близък до този на нашата Мелиса. Бяхме сигурни, че това е нашето дете", пише семейството във Facebook публикация.

"Просто не можех да повярвам. Мислех, че никога повече няма да я видя", казва през сълзи майката Алта Апантенко пред KTVT, припомняйки си срещата. 

От полицията коментират, че давността на наказателното преследване след похитителя е изтекла 20 години след 18-ия рожден ден на Мелиса, но оттам уверяват, че ще "продължат разследването, докато не открият цялата налична информация по случая". 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: / Автор: Вяра Николова