Кристин Маквий си отиде на 79 години

Почина авторът на едни от най-известните песни на групата Fleetwood Mac. Кристин Маквий е вокалистка, текстописка и клавиристка. Тя е автор на класики като "You Make Loving Fun", "Everywhere" и "Don't Stop". Маквий  си е отишла на 79-годишна възраст, предадоха световните осведомителни агенции. Новината за кончината й беше оповестена в профилите на групата в социалните медии. Причината за смъртта й и повече подробности не се разкриват, но в изявление на семейството се казва, че тя е "починала мирно в болница сутринта на 30 ноември след кратко боледуване, заобиколена от близките си".

Британско-американската група Fleetwood Mac, основана в Лондон през 1967 г., е продала над 100 милиона копия от записите си по света, което я прави една от най-успешните в историята. 

Въпреки бурната си история, Fleetwood Mac в състав Мик Флийтуд, Кристин и бившият й съпруг Джон Маквий, както и Линдзи Бъкингам и Стиви Никс, става една от най-известните рок групи от 70-те и 80-те години на миналия век.

"Няма думи, с които да опишем тъгата си от кончината на Кристин Маквий. Тя беше наистина единствена по рода си, специална и безмерно талантлива. Кристин беше най-добрият музикант, когото някой може да има в групата си, и най-добрият приятел, когото някой може да има в живота си. Имахме голям късмет да живеем с нея. Поотделно и заедно ние дълбоко ценим Кристин и сме благодарни за невероятните спомени, които имаме. Тя ще ни липсва много", се казва в изявлението на групата, публикувано в Туитър. 

През 2017 г. Кристин Маквий участва в предаването Desert Island Discs на Радио 4 на Би Би Си, разкривайки, че е развила агорафобия, след като е напуснала Fleetwood Mac и се е преместила от Калифорния в Кент. Маквий напуска групата през 1998 г. преди отново да се присъедини към нея 14 години по-късно за турне.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА