"Ако президентът наложи вето, ние ще гласуваме срещу ветото", обясни депутатът от БСП

„Влизането ни в Шенген не може да бъде ангажимент и работа за 1-2-3 месеца. Това е работа за всички институции в България. Това е нещо, което не може да бъде преодоляно с 1-3 г. управление. Изискват се многогодишни, сериозни усилия. В годините назад не сме си направили домашното, както трябва – изпълнителната власт, управляващите. Няма как да очакваме за година-две това да се промени”. Това заяви в предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS депутатът Ирена Анастасова от БСП.

Относно вътрешнополитическите въпроси и очакването президентът Румен Радев да наложи вето върху промените в Изборния кодекс, тя заяви, че от неговите изявления не разбират дали ще наложи вето.

 „Ще потвърдим нашата гледна точка. Ако той наложи вето, ние ще гласуваме против ветото”, каза депутатът от БСП.

Тя даде пример, че в СИК на много места не са броени резултатите от машините. „Нямаме гаранции, че ще се броят бюлетините ръчно, а няма да се препишат резултатите от машините. Не допускам, че ветото би успокоило страстите по темата”, каза Ирена Анастасова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.