Какво може да види публиката

Музеят „Борис Христов” в София представя серия от концерти през януари. Програмата през месеца е богата, защото културният институт навършва 20 години . Първоначално той е създаден като музикален център, а след това е обявен за музей.

„Януарският месец е посветен на творчеството на Борис Христов. Програмите ни носят общото название „Звуковият музей”. И в тази рубрика представяме оперите „Мазепа” и „Княз Игор”. Това са две много важни опери в творчеството на Борис Христов, тъй като са свързани с руския език и с неговите големи партньори на сцената”, разказа Елена Драгостинова, директор в музей „Борис Христов”.  

Домът си Борис Христов дарява на българската държава, след което той е превърнат в музей.

„Това, което е една музейна експозиция, която съхранява вещи, свидетелства за творческото дело на Борис Христов и същевременно това е един жив център за изкуство. При нас има всяка седмица поне по две събития и освен това, на рождената дата на Борис Христов, на 18-и май започваме големия фестивал на изкуствата „Борис Христов”.  Тази година той ще се състои за 19-и път”, разказа още Елена Драгостинова.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.