Тя ще продължи до 31 януари

Учениците в Пловдив излизат в грипна ваканция от сряда, 25 януари, съобщиха от Областния оперативен щаб. Тя ще продължи до 31 януари. Дотогава се удължават и противоепидемичните мерки като забраната на детските и женските консултации, въведени още през миналата седмица. По думите на зам.-областния управител Даниела Николова към момента няма нужда от разкриването на допълнителни легла в болниците.

15% от учениците в училище в центъра на Пловдив са болни от грип. Толкова тази сутрин са и отсъстващите учители. Само за седмица броят на заболелите е нараснал двойно.

„Апелираме по време на ваканцията децата да не се събират в заведения и търговски центрове”, каза Даниела Николова, зам.-областен управител на Пловдив.

Грипната ваканция в Пловдив съвпада с междусрочната. Това вероятно ще създаде проблем при оформянето на оценките в края на първия срок.

„Ще бъде по-трудно, ако има колебание за оценката. При всички случаи учителите винаги намират начин да поощрят учениците”, обясни Катерина Василева, директор на ОУ “Екзарх Антим I“- Пловдив.

За Мари Дедеян, чиято дъщеря преди седмица и прекара грипа, мярката е закъсняла. „Беше с висока температура, кашлица, болки в гърлото, обща отпадналост”, споделя майката.

Други родители пък се притесняват кой ще гледа децата им по време на ваканцията.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС