Депутатът цитира решенията за безплатните учебници и еднократната помощ от 300 лв. за ученици от 1 до 4 клас

Приехме безплатните учебници за учениците, еднократната помощ от 300 лв. за всяко дете от 1 до 4 клас и за осмокласниците. Успяхме да се противопоставим на желанието на „Демократична България“, „Продължаваме Промяната“ и ГЕРБ да закрият детските ясли. Относно образованието това са малки, но важни стъпки в положителна посока. Това каза Ирена Анастасова, депутат от БСП, в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

„Назад във времето сме поставяли въпроса, както за конкретната личност на сегашния главен прокурор, така и по принцип за реформа и необходимост от контрол върху действията на прокурора. От БСП сме внасяли такива законопроекти. Не можем да бъде обвинени, че сме срещу правосъдната реформа.“

Депутатът каза още, че не е редно, притиснати от времето, народните представители да правят сериозни реформи в правосъдната система. „Подкрепихме законопроектите и на МС, и на ДБ, но това не означава, че НС има времето да огледа нещата отвсякъде и да приеме качествена промяна“, каза Анастасова.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.