Животното получи нужното поощрение преди началото

Мъж беше татуиран от маймуна, след като ѝ проведе 2-часово обучение. Популярният в социалните мрежи южноамериканец Фънки пътува до Мексико, за да си направи уникалната татуировка. Той избрал маймунката на случаен принцип, като настоявал тя да бъде придружена от дресьорите си. Животното получи нужното поощрение преди началото на учението. Участниците в проекта бяха осигурили специално угощение. На кадрите в публикуваното видео обаче се вижда, че приматът е отказал да демонстрира заложбите си в рисуването, преди да му донесат наградата. Въпреки че мъжът избрал прост дизайн за последната си от над 220 татуировки, крайният резултат не е особено сполучлив и символите „F8” не се разчитат. Маймуната обаче изглежда повече от доволна от работата си.

Експериментът получи одобрение от десетки хора в социалните мрежи, които коментираха, че видеото доказва колко интелигентни са маймуните. Мнозина обаче обвиниха участниците, че използват животното за внимание. Дресьорите бяха категорични, че са взели всички предпазни мерки, за да гарантират безопасността на маймуната и на всички включили се в проекта.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.