Социалистите обсъждат коалиционната формула и състава на листите

БСП събира Националния си съвет преди Конгреса на червените, който е насрочен за тази събота и неделя. В дневния ред не е заложена като точка оставката на Корнелия Нинова. Това е тема, която беше повдигната и днес от вътрешната опозиция в БСП. Според Кирил Добрев смяната на лидера ще бъде основополагаща за това левицата да подобри своите резултати на следващите избори. Днес БСП ще трябва да очертая плана по за предсрочния парламентарен вот.

„Подготвя се една пълна манипулация на конгреса и тоталното ликвидиране на всички различно мислещи в БСП. Знаете ли кой е най-големият проблем? Че сега, както се управлява партията, тази госпожа си мисли, че така може да управлява държавата. Затова на следващи избори резултатът й ще бъде такъв, какъвто никога не го е очаквала”, каза Кирил Добрев.

„Няма такава точка в дневния ред в момента, защото когато се е определял той, не е имало индикация за предсрочни избори”, заяви Георги Гьоков.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.