42,3 градуса са измерени в градския транспорт, сигнализират зрители

 „Подвижна сауна” – така разгневени зрители описват пътуването си в жегите в автобусите на градския транспорт във втория по големина град у нас. Всеки пети автобус в Пловдив е без климатик. Рейсовете са препълнени, с резреден график, като граждани припадат в автобусите, докато се прибират от работа.

Оранжев код за опасни жеги в половин България

42,3 градуса са измерени в градския транспорт на Пловдив, сигнализират зрители на NOVA.

„Оплакванията са ежедневни. В началото на летния сезон предупредихме превозвачите относно проблема с климатичните инсталации”, заяви Тодор Чонов зам.-кмет по транспортната политика на Община Пловдив. Той посочи, че някои от тях не са изпълнили изискванията. В резултат на това от общината започнали проверки.

„Установихме, че от движещите се над 200 автобуса, 41 са с неработещи климатици”. На повече от 30 превозни средства климатичните инсталации вече са възстановени, твърди зам.-кмета.

"Повечето автобуси са произведени в Република Турция, сервизните им фирми имат проблем с веригата на доставки на резервните части. С това се оправдават превозвачите пред нас", посочи Чонов.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.