За това сигнализираха PR мениджърът Гергана Янков, авторът и модел Пам Велидис и кинорежисьорът и сценарист Зорница София

В ефира на „Здравей, България” PR мениджърът Гергана Янков, авторът и модел Пам Велидис и кинорежисьорът и сценарист Зорница София коментираха скандала, избухнал около Тити Папазов. Поводът за острата обществена реакция е видеоклип, в който той разказа как е подстригал приятелката си, защото му изневерила. Това се е случило преди години, но чак сега треньорът по баскетбол разказа за него в подкаста на певеца Тото. Въпреки че видеото с признанието е публикувано преди няколко месеца, реакцията дойде сега, след напрежението около 18-годишната Дебора, която беше жестоко обезобразена от партньора й.

„Не е само Тото, който мълчи. Зад гърба му има цял екип, който е видял това съдържание и го е оставил. Спонсорите му също са виновни. Шокирана съм. Единственото, което можеше да направи, е да се извини. Няма какво повече да каже и да се защитава. Наистина Тото е огромно име за подрастващите. Когато си известен, трябва да знаеш какво да правиш с тази известност”, каза Пам Велидис. И поясни, че съществуват затворени Telegram групи, в които често се разпространяват снимки на жени с обръснати глави с цел наказание, както и голи кадри.

400 ШЕВА: Мъж обезобрази приятелката си с макетно ножче и обръсна главата ѝ

„Понякога във връзката жената праща по-интимен кадър на своя партньор. Когато техните отношения приключат, това момче разпространява тези снимки. И така започва тормозът. Случаят в Стара Загора е само капка в морето”, смята тя.

„Косата е древен символ на женствеността. Подстригването е честа мутренска практика от 90-те. Била съм жертва на домашно насилие. Затова си позволявам да изкажа гражданската си позиция. Познавам Тото и смятам, че е добронамерен човек. Сигурен съм, че се разкайва и съжалява. Сигурна съм, че по-скоро се е подвел по реакцията на публиката и на Тити”, смята Гергана Янков.

„По отношение на извинението на Тото, искам да кажа следното: четири месеца хората се хилят на клипа и нашите деца се възпитават от този „идол”. Изведнъж той се сети, че не трябва да се смее”, каза Зорница София. Според нея трябва да има „ремонт в съдебната реформа”. В училищата пък трябва да се включат специални програми и децата да се научат да разпознават домашното насилие.

Целия разговор гледайте във видеото.