Днес момичето ще бъде подложено на повторна съдебно-медицинска експертиза

18-годишната Дебора, обезобразена с макетен нож, ще бъде подложена на повторна съдебно-медицинска експертиза днес. Припомняме, че съдебният лекар в Стара Загора, който извърши първоначалната експертиза, беше освободен от длъжност. 

„Дебора е в стабилно състояние. Няма как да кажа, че е добре, но се възстановява бавно и имаме надежда, че ще бъде добре след време. Важното е психическото ѝ състояние да се подобрява, което засега се случва. Вече е по-контактна и сме много щастливи”, обясни Елена Венкова – позната на Дебора и организатор на протестите в Стара Загора.

Жена беше пребита до смърт от мъжа, с когото живее и от свой съсед

След като случая на момичето придоби публичност, се надигна вълна от съпричастност. „Всички сме много щастливи от факта, че хората са готови да помогнат. От доста време ме питаха за банкова сметка и вече има такава, за който желая да помогне”, добави Венкова.

Преди дни от Районната прокуратура в Стара Загора дадоха нови указания за изготвяне на допълнителна експертиза, която да определи вида и характера на телесна повреда на момичето. По случая е задържан 26-годишният Георги Георгиев, който има две обвинения - за нападението и за закани за убийство.