„В България много повече живеем с носталгия по миналото, отколкото с поглед в бъдещето”, каза Алипиев

 „Финансовият министър Асен Василев е съсредоточил много власт в ръцете си. Той може да е реалният премиер, а Николай Денков е само номинален. Асен Василев, подобно на Кирил Петков, не обича много да му се противоречи. Той не обича да дебатира, смята че е взел правилното решение”. Това заяви журналистът Виктор Иванов в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Според него управляващата „сглобка” ще оцелее. Основната причина да оцелее е президентът Румен Радев”.

Според журналиста Камен Алипиев – Кедъра, общият дразнител в момента е държавният глава. „В България много повече живеем с носталгия по миналото, отколкото с поглед в бъдещето”, каза Алипиев.

Той каза, че всяко едно действие на ПП-ДБ е наблюдавано от коалиционните им партньори като сеир и някак покровителствено, със снизхождение. Ако стане нещо хубаво, то се приписва на цялата коалиция. Тази коалиция трябва да прави нещо заедно, но е подложена и на приятелски огън, смята Кедъра.

Десислава Атанасова: Имаме критики към правителството, но няма да се разведем

За Виктор Иванов новите разкрития (на хакнатите имейли на руския политик Александър Бабаков, свързани с изграждането на „Турски поток” в страната ни няма да доведат до никакви промени. „Няма да има никаква развръзка. Ще остане поредната буря в чаша вода”, смята той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Депутатите се събраха за първо заседание след лятната ваканция