Лидерите на шест световни сили потвърдиха подкрепата си за Израел

Още 14 камиона с хуманитарна помощ са влезли тази нощ в Газа. Това съобщиха от Червения полумесец. Въпреки това - хуманитарни организации алармират, че това е крайно недостатъчно, за да се помогне на мирното население в палестинската територия.

В същото време - лидерите на шест световни сили потвърдиха подкрепата си за Израел по време на виртуална среща. В нея са участвали президентите на Съединените щати и Франция - Джо Байдън и Еманюел Макрон, премиерите на Италия, Канада и Обединеното Кралство, както и канцлерът на Германия - Олаф Шолц. Шестимата лидери призоваха за защита на цивилното население в Газа. Израелският президент Ицках Херцог се срещна с близки на заложници, държани в плен на "Хамас".

Байдън в Израел: Пред "Хамас" ИДИЛ изглежда донякъде разумна (ВИДЕО)

"На първо място – президентът Херцог ни показа подкрепа, каза ни, че израелските власти правят всичко по силите си да върнат нашите обични хора. На второ място – за него беше много важно да чуе личната история на всеки един от нас, така че да опознае близките ни по-добре", заяви Шани Сегал, съпруга на мъж, държан в плен от "Хамас". 

"Говорихме с лекари, които ни казаха, че ако синът ми получи медицинска помощ, той има шансове за живот. В противен случай – ситуацията е наистина тревожна. Той ма нужда от операция, от лекарства, викаме за помощ към всеки, който ще ни чуе. Осигурете медицинска помощ и върнете тези 200 души у дома, при техните семейства", подчерта и Йон Полин, баща на мъж, държан в плен от "Хамас".

ВСИЧКО ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ ИЗРАЕЛ И ПАЛЕСТИНА ЧЕТЕТЕ ТУК