Мъжът предложи списък с 60 - 70 имена на хора, склонни да продадат гласа си срещу 50 лева

Без да дава пари и без да е уговарял вот за определена партия, екип на NOVA успя да намери посредник –участващ в купуване на гласове.  Екипът, установи мъж, който предлага списъци с хора, които гласуват по определен начин. Казусът е от населено място в Сливенско, а мъжът предлага списък със 60 - 70 души, които да гласуват по определен начин срещу сумата от 50 лева на човек.

Денков: Решението на ЦИК е взето в нарушение на Изборния кодекс

Като цяло изборният ден в Сливен започна спокойно. В Шесто училище в града, където ще гласуват максимален брой граждани - около 1300 избиратели, изборната обстановка беше нормална. Над 100 000 души имат право на глас в града. Седем са кандидатите за кмет в Сливен. Над 550 полицаи се грижат за реда в областта, няма сигнали за нередности. Особено внимание ще бъде отделено на изборната обстановка в кв. „Надежда”. 

"Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Към 07.00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК", съобщиха от МВР-Сливен.

Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица издават и в днешния ден удостоверения  на граждани с изгубени, откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас. Те ще работят 08.30 до 19.30 часа, а заявления за удостоверения се приемат до 19,00 часа.

От МВР-Сливен припомниха, че в изборното помещение не се допускат лица в нетрезво състояние, въоръжени и такива, носещи предмети опасни за живота и здравето на хората.

Социолози: Хората да излязат и да упражнят правото си на вот 

ВСИЧКО ЗА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ЧЕТЕТЕ ТУК