Той е съхранявал на електронни носители порнографски материали с участието на непълнолетни лица

Районната прокуратура в Търговище привлече към наказателна отговорност мъж за съхранение и разпространение на порнографски материали, за създаването на които са използвани деца, ненавършили 18 г.

30-годишният мъж от гр. Омуртаг е обвинен и за това, че чрез електронни съобщения установил контакти с лица, ненавършили 14-годишна възраст, с цел създаване на порнографски материал. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ случая прокурор с оглед довеждането му в съда за определяне на мярка за неотклонение.

Задържаха свещеник за разпространение на порно с деца в Хасковско

Младият мъж бил задържан при специализирана операция на служители на ГДБОП, реализирана под надзора на Прокуратурата. Установено е, че е съхранявал на електронни носители порнографски материали с участието на непълнолетни лица, споделял ги и ги разпространявал.

Освен това мъжът е използвал социалните мрежи, за да осъществява контакт с малолетни лица, като целта му била да ги убеди да участват в създаване на материали със сексуално съдържание. От дома му е била иззета компютърна и информационна техника.

Работата по случая продължава. Предстои внасяне в съда на искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Осъдиха мъж, обвинен за създаване на порно с деца

Източник: Апелативна прокуратура – Варна