Амихай Елияху е от крайнодясна партия в коалиционното правителство

Израелският премиер Бенямин Нетаняху днес наказа член на кабинета си който изглежда изрази готовност да подкрепи идеята Израел да извърши ядрен удар в ивицата Газа, където войната срещу "Хамас" нанася все повече жертви сред цивилните палестинци, предаде Ройтерс.

Канцеларията на Нетаняху публикува изявление, в което се казва, че министърът на културното наследство Амихай Елияху от крайнодясна партия в коалиционното правителство е бил временно отстранен от заседанията на кабинета "до второ нареждане".

"Отписахме го": Ердоган прекъсна контактите си с израелския премиер

Към Елияху бе отправено запитване в радиоинтервю относно хипотетичната възможност за ядрена атака. "Това е един от начините", отговори той. Коментарът му бе публикуван в арабски медии, скандализира основните израелски медии и бе определен като "неприемлив" от американски представител.

"Изявленията на Елияху не се основават на реалността. Израел и Силите за отбрана на Израел действат в съответствие с най-високите стандарти на международното право, за да се избегне нанасянето на вреда на невинни хора. Ние ще продължим да го правим до нашата победа", заяви канцеларията на Нетаняху.

Ердоган няма да посети Израел заради конфликта в Газа

Източник: Владимир Арангелов, БТА