Иван Сотиров, Деян Николов и Пламен Данаилов за работата на Общинския съвет

Сигурен съм, че председател на СОС ще бъде избран. Надявам се разумът да надделее. Това коментира  в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS общинският съветник от ИТН Пламен Данаилов. „Може да видим ротационно председателство”, добави Данаилов. Той уточни, че трябва да има обединяваща фигура, за да има баланс. „Отворени сме към разговори, но покана нямаме. Подкрепата трябва да е цялостна договорка, в която да са ясни политиките и хората, които ще ги изпълняват”, каза още той.

ТРУСОВЕ В УПРАВЛЕНИЕТО: ГЕРБ предупредиха партньорите си заради евентуални коалиции в СОС (ОБЗОР)

Аз също смятам, че ще има избран председател, каза общинският съветник от „Синя София” Иван Сотиров. „Най-логично е да се опитат да повторят „сглобката” на национално ниво, но не изключвам това да се направи и с БСП. Идеята да се правят самоцелни консенсуси е дълбоко антидемократична. Трябва да има ясно мнозинство с ясна отговорност. Плаващите мнозинства са пагубни”, каза той. Според него председателят трябва да е функция на политическото мнозинство в СОС и трябва да е част от него.

Терзиев за избора на председател на СОС: Надявам се, че ще намерим решение без много акробатики

Предполагам, че за избора на председател ще има „сглобка” на местно ниво. Тя вероятно ще бъде между ПП-ДБ и "Спаси София" и ГЕРБ-СДС, коментира общинският съветник от „Възраждане” Деян Николов. „Ако има компромисна фигура, която ще играе ролята на сламен човек, ние няма да се включим. Няма да валидираме такъв избор. Нямаме писмо за разговори”, добави Николов. Той уточни, че не изключва формула, в която ПП-ДБ и БСП в София управляват заедно, но това е в сферата на спекулациите.

„Борис Бонев се готвеше години за позицията кмет на София, която му беше отнета чрез сглобката, която направиха. Беше му обещано той да е председател на Съвета. Бонев многократно заяви, че ако се направи „сглобка” с ГЕРБ, ще се отцепят от коалицията, в която са”, каза Николов.

Целия разговор гледайте във видеото.