Парламентът не работи, защото ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП–ДБ не дойдоха, каза депутатът от БСП

Областният управител на София веднага трябва да напусне поста си. Това каза Борислав Гуцанов от БСП в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Депутатът коментира: "Рязането с флекс на части от Паметника на Съветската армия реставрация ли е? БСП подаде документите за ЕС, но нима във Виена няма такъв монумент, много по-голям от тукашния? В Берлин и Будапеща няма ли? Когато има две страни на монетата, има и толерантност, а не се налага едното виждане. По същия начин може да започнат да горят и "неудобни" книги. Искахме да ни бъде предоставен анализът за това, че паметникът е опасен, но не го получихме."

Депутати от БСП влязоха в областната администрация на София

Гуцанов призова да пазим паметта, защото това е предназначението и на монументите. "Парламентът не работи, защото ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП–ДБ не дойдоха на работа. Доколкото разбрахме, част от тях са били на купон. Такива слухове се носят из кулоарите. БСП сме тук и се регистрирахме. Само ние, ИТН и "Възраждане" присъствахме, заедно с Желязков и Бойко Рашков. Това, което се върши, е безобразие. Част от "коалицията на войната" не искаха да има работен ден днес, но не дадоха обяснения. Факт е, че не са на работното си място. Вчера ние се регистрирахме, но не сме съгласни с демонтажа Паметника на Съветската армия, който показва брутално управление на държавата. Интересно е дали след това монументът ще бъде възстановен", коментира Гуцанов. 

Целия разговор гледайте във видеото.