Служителят е с наложена глоба в размер на 20 лв., твърдят от полицията

Мъж твърди, че служител на КАТ - Плевен е извършил пътно нарушение, като е паркирал в активна лента за движение и в непосредствена близост до спирка на градския транспорт на централен булевард в града. Людмил Русев реагира като вика полиция, за да санкционира шофьора, който според него е нарушил правилата. Униформените, които се отзовали на сигнала на спешния телефон 112, обаче отричат да има проблем с паркираната кола. Следват и други сигнали, които остават без реакция от отговорните институции.

Мъжът, подал сигнала, заснема и клип с колата нарушител, който е гледан над 1,2 милиона пъти в социалните мрежи за последните две седмици.

Коя е полицайката, снимана да помага на деца да пресекат улица (ВИДЕО)

„Граждани на Плевен ми писаха, че става дума не за обикновен катаджия, а за началника на КАТ към Първо районно в града. Излизах от сградата на прокуратурата, която е отсреща. Там входирах сигнал за пореден полицейски произвол, който се случи четири дни преди заснемането на видеото. Тогава видях как мъжът демонстративно паркира автомобила си, излезе от него, заключи го и се размина с мен. Това възбуди интереса ми и извадих телефона си, за да снимам. Обадих се на 112, но когато дойдоха патрулните полицаи, отказаха да обслужат сигнала”, разказа Русев в ефира на „Здравей, България”.

По думите му полицаите казали, че в случая не става дума за активно платно и автомобилът е спрял законосъобразно. „След това си тръгнаха. Аз подадох сигнал за неправомерно спрял на спирка автомобил”, заяви Русев.  

Мъж засне над 5000 нарушения на пътя, получи заплахи от шофьори

NOVA отправи официално запитване до полицията в Плевен, откъдето отговориха, че по случая е извършена обстойна и задълбочена проверка на всички факти и обстоятелства.
"Установен е собственикът на автомобила – 44-годишна жена. При проверката се изясни, че автомобилът има валидна застраховка „Гражданска отговорност“ към момента на извършване на нарушението, както и годишен технически преглед. Установен е водачът – служител на ОДМВР – Плевен, който към момента е в извън работно време", добавиха от МВР. Служителят е с наложена глоба с фиш за нарушение и глоба в размер на 20 лв., твърдят от полицията.

Повече по темата гледайте във видеото.