Атанаска Бакалова иска близнаците Борислав и Валентин Динкови да не обитават една килия в следствения арест

Нов сюжет по случая „Цалапица“. Майката на жестоко убития Димитър Малинов - Атанаска Бакалова, отправи ново искане. Тя е подала молба до съдия Боян Кюртов, който гледа делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, двамата да бъдат разделени в следствения арест, където се намират в момента. Братята, които са обвинени в лично укривателство след убийството, са задържани и, по информация на Бакалова, са настанени в една килия. Те ще трябва да изчакат екстрадирането от Дания на другия заподозрян за престъплението - Рангел Бизюрев, за да започне съдът да гледа делото срещу тях.

Кога ще екстрадират у нас задържания в Дания за убийството на Димитър от Цалапица

„Разбрах преди празниците, че близнаците са в една килия. Получих потвърждение и от познати, които са ходили при техни близки. Бях учудена. В момента има голяма възможност двамата да се наговорят какво да излъжат. Разбрахме преди няколко месеца, че лъжат на всеки проведен досега разпит. Прехвърлиха цялата вина на Рангел Бизюрев”, обясни майката на жертвата.

„Вижда се, че от самото начало има много големи разминавания и прикривания. Да видим като се съпоставят неговите показания с тези на близнаците какъв ще бъде действителният отговор. Нас това ни интересува. Интересува ни истината да излезе наяве, за да може да се успокои обществото”, коментира чичото на убития Димитър Пейо Малинов.

Повече по темата гледайте във видеото