За неин председател беше избран Атанас Атанасов от ПП-ДБ

Временната парламентарна комисия, разследваща фактите и обстоятелствата около протеста срещу ръководството на БФС, заседава днес. Единствената точка в дневния ред на депутатите е "Изслушване на главния секретар на МВР и на ръководството на СДВР" относно осъществената охранителна дейност от Министерството на вътрешните работи.

Временната комисия е предвидена да работи един месец. За неин председател беше избран Атанас Атанасов от ПП-ДБ, има по трима членове от всяка парламентарна група. Комисията трябва да изготви доклад за констатираните действия или бездействия на МВР на 16 ноември пред Националния стадион и ако е нужно, да предложи законодателни промени.

Второ заседание на временната комисия за сблъсъците на футболни фенове

Това, което главният секретар на МВР обяви пред депутатите, е, че са необходими законодателни промени, с които на практика полицаите да станат по-разпознаваеми - а именно персоналните им номера да бъдат поставени не само на техните униформи, но и на каски и дори помощни средства.
 
Иначе все още не са приключили всички проверки в МВР относно протеста. В момента тече такава в инспектората на вътрешното министерство.