Спешни промени на правилника на Народното събрание поиска Делян Пеевски

Спешни промени на правилника на Народното събрание поиска председателят на групата на ДПС Делян Пеевски. Причината е Комисията за контрол над службите, която се председателства на ротационен принцип между парламентарните групи. Така в момента е ред на "Възраждане". На председателското място вече застана Николай Дренчев, но управляващите формации не харесаха тази ротация

"Тази партия, която работи против българските интереси, да оглавява Комисията за службите, е ужасяващ пробив в националната ни сигурност", коментира Делян Пеевски.

Пеевски: "Възраждане" е начело на Комисията за спецслужбите, застрашена е националната ни сигурност

"Това трябва да се превърне в една постоянна комисия. И да се направи нов избор", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Когато стане дума за "Възраждане" и антиевропейските позиции, които заемат, аз също не мисля, че може да се допусне службите да бъдат председателствани от тях", подчерта Кирил Петков.

От своя страна Костадин Костадинов контрира. "Какво значат тук някакви правилници, Конституции, правилници за хора, които се гаврят с тях и ги погазват всеки ден? не съм чул какво е казало лицето Пеевски. Ние можем да жалим в КС. От днес обаче можем с пълно основание ще се съмняваме в неговата законосъобразност", посочи той.