Коментар на Слави Василев и Георги Харизанов

Отдавна смятам, че трябва да има президентска партия. Ако има съмнения и резерви, то е заради неподходящия изборен календар. Евроизборите не са най-подходящите за нова формация, а сглобката изглежда бетон, няма помръдване. Това заяви в студиото на "Челюсти" политологът Слави Василев.

Войкова: Радев слезе на нивото на ниското и мръсно политическо говорене

"Битката на Нинова с Радев не дава позитивен резултат. Корупционният трус не е при президента, а при управляващите. Прилагат се класически прийоми и стратегия, за да си спасят кожите. Пеевски се изживява като стожер на законността, морала и справедливостта. Борисов е мастита политическа фигура и очевидно има завидна способност да избягва корупционните скандали. Истината в политиката у нас отдавна не е фактор, важно е кой разполага с властта", коментира още той. 

Политическият анализатор Георги Харизанов смята, че има огромен брой избиратели и леви политици, които могат да сформират проект и без Радев. "Има вакуум, свободно пространство вляво. Той ще иска да си довърши мандата, но през последните години се обгражда с такива хора, които не предполагат такава голяма стъпка. Остана с близките си съратници от едно време - Димитър Стоянов и Пламен Узунов. Копринков е от скритите сътрудници на президента. Не видях желание в Радев да се обгради със знаещи и можещи млади хора", коментира той. И допълни, че има опити за насилствена смяна на политическия дневен ред.

Целия разговор гледайте във видеото.