Политическият ПР Нидал Алгафари смята, че протестът на земеделците е "поредното изнудване на държавата"

Сблъсъкът за Външното министерство и протестите на зърнопроизводителите коментираха политическият ПР Нидал Алгафари и експертът по медии и журналистика Георги Лозанов в студиото на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Лозанов заяви, трябва да има двама вицепремиери. „Единият трябва да е Денков, а другият - Тагарев“. Експертът е на мнение, че изборната битка между ПП-ДБ и ГЕРБ никога не е спирала. „Аз обаче мисля че постът на външен министър е малко надценен“, допълни той.

Борисов: Ако Габриел няма да е премиер и външен министър, ще излъчим нов кандидат за МВнР

Алгафари смята, че напрежението около бъдещия външен министър е с цел да се отклони вниманието от другите министерски кресла. Той е на мнение, че „всеки може да бъде външен министър“, но когато има договорка тя трябва да бъде изпълнена. Алгафари е на мнение, че няма нищо лошо в това лице от ДПС да бъде посредник между две „биещи се понякога приятелски компании“.

Пеевски: ПП трябва да го преживее, МВнР е на ГЕРБ, Борисов ще реши кой да е министър

Лозанов запита какво се случва с Конституционната реформа. „От нея има един единствен резултат - това, че президентът повече няма да може да променя политическия курс на България със свои правителства“. Експертът е на мнение, че това прави бъдещите избори по-лесни.

Лена Бориславова: Съвместяването на постовете на външен министър и на премиер не е работещо решение

Алгафари посочи, че протестът на зърнопроизводителите е „поредното изнудване на държавата и данъкоплатците“. Споре Лозанов потенциалът на протестиращите е толкова, колкото този на „Възраждане“. Той е на мнение, че има синхрон в общия начин на действие. Експертът смята, че недоволството няма да повлияе на политическия живот в страната.

Гостите коментираха и разследванията на убийствата на Алексей Петров и Мартин Божанов-Нотариуса. Според Алгафари виновните няма да бъдат разкрити. Лозанов пък посочи, че „трябва да има вицепремиер по почтеността, който да следи тези въпроси".

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase