След смъртта на руския опозиционер - коментар в „Челюсти” на Красимир Каракачанов и Милен Керемедчиев

Най-яростният критик на Путин беше открит мъртъв в трудова колония отвъд Полярния кръг, където излежаваше постановената му от режима в Кремъл поредна присъда. Смъртта на Алексей Навални беше определена от демократичната общност като поредното убийство, извършено от Путин, а „Ройтерс” написа, че с Навални си отива и надеждата за Русия.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков избухна срещу реакциите и посъветва световните лидери да не се месят във вътрешните им работи. В отговор, ЕС и САЩ наложиха поредния пакет от санкции срещу Руската федерация.

Началникът на украинското разузнаване: Навални е починал от тромб

У нас решението за поредния санкциониращ пакет беше посрещнат както с одобрение, така и с критики „заради липсата на окончателен отговор на разследването за причината за смъртта на Навални.

В студиото на „Челюсти” по NOVA NEWS бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов цитира началника на украинското военно разузнаване, според когото Навални е починал от тромб. „Истинските причини за смъртта може би историята никога няма да установи”, заяви Каракачанов. По думите му Путин не е имал интерес от убийство на Навални в конкретния момент, тъй като е предизвикал фурор с интервюто си пред Тъкър Карлсън.

Какво е да си мишена на режима на Путин? Разказ от първо лице: Марина - вдовицата на Александър Литвиненко

Бившият заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев коментира, че Навални е влязъл в полезрението на руските служби през 2013 г. след подкрепата, която е получил на кметските избори в Москва. „Смъртта му беше предрешена, защото нямаше как физически да оцелее един здрав човек толкова време, а камо ли един болен”, заяви Керемедчиев.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase