Според лидера на БСП решението е експертен кабинет

„Все повече изглежда, че отиваме на избори 2 в 1. Политическата ситуация е хаос, безпътица, несигурност и нестабилност - икономическа, социална, за всеки един български гражданин”. Това заяви в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите ѝ левицата е готова за предсрочен вот и е единствената алтернатива на модела ГЕРБ. „Вярвам, че не предаваме тези, които са ни изпратили тук, и защитаваме техните интереси”, каза Нинова.

Денков: Предложението на ГЕРБ променя приоритетите, не приемаме това

Тя допълни, че е рано да се отговори на въпроса с кого биха работили за съвместно управление. „Има време, нека да дойдат избори, ще говорим”, каза лидерът на БСП.

Според нея и в момента решението е експертен кабинет. „Предложихме надпартийно, експертно, национално, програмно и с определен срок на действие правителство. Да има 5-6 задачи, за всяка от тях да има определен срок за изпълнение, да има отчетност пред парламента. Това наше предложение тогава не се прие и се пристъпи към престъпен сговор”, каза Нинова.

Борисов: Тагарев е неработещ министър, трябва да бъде сменен

Лидерът на БСП каза още, че не сме готови да станем членове на еврозоната, а рискът от това да пострадат българските граждани и икономиката е много голям.

Тя призова да се стигне докрай и да се установят политическите зависимости в съдебната система.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase