Темата разискват Тихомир Безлов, Павлин Петров и Милен Иванов

„Не искаме София да стане като в други европейски столици, например като Виена. Ще искаме да се затворят бежанските центрове, да има по-засилено полицейско присъствие там. Не искаме да се стига до призиви хората да останат по домовете си, защото мигринтски банди враждуват по улиците на София”. Това заяви Павлин Петров съпредседател на Българската асоциация на заведенията в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS. Думите му са след няколко случая в София на нападения с участието на мигранти. „За пръв път има нападение на мъже над деца на най-търговската улица в София”, уточни Петров.

Полицейска операция след сбиванията с мигранти: Над 100 задържани в София (ОБЗОР)

Според експерта по сигурност Тихомир Безлов мигрантите предпочитат да минават през Гърция, Сърбия и Северна Македония. За него сбиванията не са новина. „Не виждам агресивно влизащи мигранти. Хубаво е да знаем детайлите. Ако погледнем числата, няма промяна спрямо това, което сме имали предишните години".

Милен Иванов, бивш зам.-ректор на Академията на МВР смята, че обществената опасност в ситуацията с бежанците е, че когато те попаднат в България, ще намерят лесен и криминален начин за набиране на блага. Този проблем тлее в България и особено в София. Мигрантите създават гетоподобна общност в центъра на София. Очаквах реакция от Васил Терзиев”, допълни Иванов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase